How to make friends

Verkeerd verbonden… ?

In de afgelopen 10 tot 15 jaar heeft technologie ons leven fundamenteel veranderd. En dat heeft een enorme invloed op de manier waarop we in deze tijd met elkaar communiceren. Maar is deze nieuwe en digitale manier van communiceren nou wel echt een vooruitgang?

De hele dag Whatsappen, Snapchatten en dan nog even een snelle video via TikTok sharen, we hebben het er maar druk mee…Maar praten we nog wel echt met elkaar, of zijn we vooral bezig met gezien en gehoord te worden? Er bestaat zelfs een kans dat we in al onze gretigheid om deze nieuwe technologieën te omarmen vergeten zijn hoe we respectvol met elkaar om moeten gaan.

Dit is de problematiek die we aan de kaak stellen in de interactieve ervaring “Verkeerd verbonden..?” We duiken via de smartphone samen met de kinderen / jongeren weer in de wereld van real life interacties, want ja…hoe moest dat nou ook alweer? En hoe voorkomen we dat we dit straks kwijt raken?

Een grote uitdaging, maar nog nooit is het zo belangrijk geweest om de bovengenoemde doelgroep hiervan bewust te maken. Want in deze digitale tijden is het cruciaal om weer dichter bij elkaar te komen en oprecht naar elkaar te luisteren. Dit helpt ons om problemen als eenzaamheid en uitsluiting te voorkomen en een betere toekomst te creëren, vooral voor de volgende generatie: de jeugd van tegenwoordig 😃.

Interactieve ervaring

“Verkeerd verbonden?” is een interactieve ervaring die fungeert als een workshop om bewustzijn te creëren over de invloed van digitale communicatie op ons leven. Deze unieke ervaring zit boordevol humor, met elementen zoals het onderzoeken van elkaars emoties met emoji’s en het leren begrijpen van elkaars perspectieven door middel van gamification. Daarnaast leren de deelnemers hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren en elkaar de ruimte te geven. En worden ze eraan herinnerd hoe belangrijk echte, real-life connecties ook alweer zijn.

Kortom, “Verkeerd verbonden?” is de perfecte manier om de digitale druk te doorbreken en echt met elkaar in contact te komen, zodat we niet vergeten hoe waardevol een persoonlijke interactie is 😏.

“ De beleving van de kinderen, de pret en de nagesprekken. Complimenten voor de Hermannen, cultuurweb en theater De Naald. Het was echt een uitje! Meerdere kinderen uit mijn klas waren nog nooit in het theater geweest. Er klonken hele positieve geluiden: “dit is echt leuk juf!”. Recyclen is onderwerp van de toekomst voor de jeugd; het was erg humoristisch, maar met een duidelijke boodschap. Ze waren erg betrokken en gingen in de klas verder over het recyclen.”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling nnb nnb nnb
 
 

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: nnb
School in theater: nnb
Vrije voorstelling: nnb
Planning
Duur: nnb
Opbouwtijd: nnb
Speelperiode 24-25: nnb
Speelperiode 25-26: nnb
Speeldagen: nnb
Bijzonderheden: Oppervlak moet groot genoeg zijn om max aantal deelnemers aan te kunnen staand en met de mogelijkheid om te kunnen bewegen / rond te lopen.
Credits
Spel & concept  &
Regie:
Muziek:
Vormgeving:
Fotografie:
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Festival: Deze voorstelling is geschikt voor festivals, ze kunnen zowel in de openlucht als in een tent spelen. Belangrijk is wel een egale ondergrond zodat het decor kan draaien. Geluid kunnen ze verzorgen tegen een meerprijs.