Zwerm

Stamppot en papeda

Eindelijk is het zover: Sam komt bij Philine logeren. Philine heeft al 100.000 keer bij hem gelogeerd, maar hij nog nooit bij haar. Hij heeft last van heimwee. En nu slaapt hij een heel weekend in een vreemd huis, met andere gewoontes én Philine’s Molukse oma die in het tuinhuis woont. Hij moet wel, want zijn ouders zijn op zakenreis. Philine kan bijna niet wachten en heeft een heel programma in elkaar gedraaid. Sam ziet er best tegenop. Hij moet ook nog oefenen voor zijn kookinsigne bij de scouting. Hoe gaat hij dat nou weer doen als de oma van Philine de hele dag ingewikkelde Indische gerechten staat te bereiden en alleen Indonesisch spreekt? Gelukkig zijn Philine en Sam ondanks alle verschillen vooral beste vrienden. Dus samen lossen ze ook dit probleem op.

”Stamppot en papeda” is een multimediale voorstelling over je ergens thuis voelen, verschillende culturen en hoe het er bij jou thuis aan toe gaat. De voorstelling sluit uitstekend aan bij de lessen Burgerschap en Mens & Samenleving.

De voorstelling in combinatie met de lesbrief vormt een fijne start om onderwerpen als culturele verschillen, gebruiken, rituelen en gewoontes op een prettige en toegankelijke manier bespreekbaar te maken. Wie weet blijken er juist heel veel overeenkomsten te zijn. Ook al heeft men verschillende achtergronden en thuissituaties. Daarnaast biedt de voorstelling de mogelijkheid om te verdiepen in de gedeelde geschiedenis van Nederland en andere landen, zoals bijvoorbeeld Indonesië, Suriname en de Antillen.

“ De beleving van de kinderen, de pret en de nagesprekken. Complimenten voor de Hermannen, cultuurweb en theater De Naald. Het was echt een uitje! Meerdere kinderen uit mijn klas waren nog nooit in het theater geweest. Er klonken hele positieve geluiden: “dit is echt leuk juf!”. Recyclen is onderwerp van de toekomst voor de jeugd; het was erg humoristisch, maar met een duidelijke boodschap. Ze waren erg betrokken en gingen in de klas verder over het recyclen.”

scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling nnb nnb nnb
 
 

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: nnb
School in theater: nnb
Vrije voorstelling: nnb
Planning
Duur: nnb
Opbouwtijd: nnb
Speelperiode 24-25: nnb
Speelperiode 25-26: nnb
Speeldagen: nnb
Bijzonderheden:
Credits
Spel & concept  &
Regie:
Muziek:
Vormgeving:
Fotografie:
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Festival: Deze voorstelling is geschikt voor festivals, ze kunnen zowel in de openlucht als in een tent spelen. Belangrijk is wel een egale ondergrond zodat het decor kan draaien. Geluid kunnen ze verzorgen tegen een meerprijs.